maanantai 13. tammikuuta 2014

Täydellisten gnocchien toivossa

Olemme täysin koukussa Australian Masterchefiin! Voisi melkein puhua riippuvuudesta, sillä innolla katsomme jokaisen jakson. Juho pitää eniten masterclass-oppitunneista, minusta parasta antia ovat mysteerilaatikkotehtävät sekä luovuushaasteet. Olemme molemmat kiinnostuneita ruuasta, joten ruokaohjelmat ovat olleet jo pitkään yhteinen harrastus. Lempiohjelmiin ovat kuuluneet Hansin matkassa, Gordonin eri sarjat, Jamien sarjat (tietysti!), Top Chef-kaudet... Minusta on hauskaa, että Juho pitää etenkin resepteistä, vaikka ei viihdy keittiössä lainkaan. Olen huomannut, että hän on kehittynyt bongaamaan toimivia ohjeita ja saattaa ehdottaa minulle uusia reseptejä. Parasta oli, että hän neuvoi isäänsä tuorepastan teossa keitto-ohjelmien perusteella. Aika äkkiä sai lähdöt keittiöstä :) Seuraava missioni onkin saada hänet innostumaan kokkaamisesta ihan itse. Todennäköisesti yhtä helppo missio, kuin houkutella Juho laskettelurinteeseen! En ole vielä yhdeksän vuoden taivuttelun jälkeen onnistunut...

Australian Masterchefissa kokattiin täydelllisiä gnoccheja ja halusin kokeilla niitä taas omassa keittiössäni. Olen muutaman kerran tehnyt mahalaskun gnocchi-reseptillä, joten nyt ajattelin yhdistellä useaa reseptiä ja kehittää täydellisen reseptin meidän makuun. Melkein onnistuinkin ja seuraavalla kerralla nämä ovat takuu varmasti täydellisiä. Tekniikka on matkittu edellä mainitusta ohjelmasta, muutoin resepti on keräilty sieltä täältä yhdistellen. Kokeilkaa, jos pidätte rapeista gnoccheista ja salviasta.


Salvia gnocchit kahdelle pääruuaksi

  • 3 keskikokoista rosamundaa
  • 2dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 1 muna
  • ½tl suolaa
  • loraus oliiviöljyä
  • ½ sitruunan kuori
  • 3 rkl voita
  • kourallinen salvianlehtiä
  • parmesaania tarjoiluun
  • sormisuolaa ja mustapippuria

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Pese perunat ja töki kuoreen terävällä veitsellä muutamia reikiä. Kypsennä perunat merisuolapedillä, kokeile kypsyys (varaa tähän n. 1h). Puolita kuumat perunat ja anna jäähtyä tovi. Puserra perunan puolikkaat tiheän siivilän läpi niin, että kuori jää siivilään. Näin saat mahdollisimman hienoa perunasurvosta. Sekoita perunasurvoksen sekaan muna, oliiviöljy, suola ja raasta sitruunan kuori.Levitä leivonta-alustalle puolet jauhoista. Levitä sitten perunasurvos jauhojen päälle ja lisää loput jauhot. Sekoita taikina käännellen, älä vaivaa kuten leipätaikinaa. Muotoile taikinasta kaksi n. 30cm pitkää pötköä. Leikkaa pötköistä vinottain n. 3cm levyisiä palleroita. Itse en muotoillut gnoccheja sen kummemmin. Jauhota palleroisia tarvittaessa, jotta ne eivät tartu alustalle ja on helppo kaataa keitinveteen.

Lämmitä vesi isossa kattilassa kiehuvaksi. Lisää reilusti suolaa ja keitä gnoccheja n. 3min tai kunnes ne nousevat keitinveden pintaan. Valuta lävikössä ja jätä odottamaan paistamista. Nypi salvianlehdet kulhoon. Sulata teflonpannulla voi ja anna sen ruskistua kevyesti. Varo polttamasta voita. Lisää sitten salvian lehdet ja anna niiden ruskitua hetki. Lisää sitten varovasti gnocchit ja nosta hiukan lämpöä. Paista gnocchit rapeiksi. Tarjoile parmesaanin, mustapippurirouheen ja sormisuolan kera.

Lapsiystävällisyys: Ei napannut...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti