sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Kasvispastaa munakoisosta

Kävin perjantaina lounaalla ystäväni kanssa Urbanissa, jota pyörittää viime kauden Top Chefistä tuttu Anssi Kantelinen. Vierailin kyseisessä lounasravintolassa toista kertaa ja voin suositella lämpimästi rouheasti sisustettua pientä kuppilaa. Erittäin hyvin tehtyä ja laadukasta lounasta, vieläpä kohtuuhintaan. Olin niin tohkeissani syömästäni pekoni-munakoisopastasta etten muistanut ottaa edes kuvaa (annoksen kruunasi vuohenjuusto). Ystäväni söi kaalipiiraan bearnaisekastikkeella ja kehui sitä maukkaaksi. Molemmille tuli annoskateus! Lounaaseen kuuluu pieni alkupala (taitaa olla yleensä keittoa) ja kevyt salaatti/kotitekoinen leipä. Perjantaina tarjoiltiin samettista pinaattikeittoa. Jälkiruuaksi on aina pieni makea suupala, viimeksi kotitekoista nougattia (superia!). Jälkiruokakahvina Johan&Nyströmin paahtimon kahvia tai haudutettua teetä. Olen iloinen, että Kuopioon on rantautunut tämän tyylinen lounasravintola. Ja ennen kaikkea, ettei Kantelinen ole perustanut ravintolaa pääkaupunkiseudulle, vaikka voisi erittäin hyvänä Top Chef kakkosena käyttää mainetta hyväkseen siellä (jotain kivvoo meillekin).

Tämän päivän ohjeeseen sain inspiraation syömästäni munakoisopastasta. Ei vedä vertoja Urbanin pastalle, mutta maistui silti meidän perheelle niin hyvin, että rohkenen julkaista reseptin täällä. Jopa munakoisoa vieroksuva puolisoni, laittoi tekstarin, että pasta oli sikahyvää! Jätin pois pekonin, sillä halusin puhtaasti kasvisversion (viikonlopun mässäily alkaa jo tuntua). Tuore basilika olisi ollut ehdoton mauste ruokaa, mutta nyt mentiin kuivatulla. Pastana käytin viime kesän tuliaisia, eli orecchiettaa. Kyseinen "korva-pasta" on tyypillistä vierailemallamme Apulian alueella. En ole onnistunut löytämään kyseistä pastaa Suomesta, mutta se sopii mielestäni ihanasti juuri tomaattisiin pastoihin, sillä se imee itseensä kastiketta vielä keittämisen jälkeen.
 Munakoiso-paprikapasta kolmelle
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • pieni munakoiso
  • 3 säilöttyä paahdettua paprikaa (VegonTable - Kreikka)
  • 1tlk tomaattimurskaa (Mutti Polpa)
  • 1tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1tl hunajaa
  • basilikaa
  • tarjoiluun parmesaania tai vuohenjuustoa
Kuutioi sipuli pieneksi ja murskaa valkosipuli veitsen lappeella. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä. Lisää pieneksi kuutioitu munakoiso ja jatka kuullottamista. Seuraavaksi pannulle joutaa kuutioidut paprikat. Sekoittele vähän aikaa ja mausta kasvisseos suolalla ja pippurilla. Lisää sitten tomaattimurska ja loput mausteet. Anna muhia noin puoli tuntia pienellä lämmöllä. Sekoita kastike kypsän pastan joukkoon ja tarjoile parmesaaniraasteen tai vuohenjuustokuutioiden kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti